Fastighetsbranschen

Miljöpåverkan från bostäder och lokaler uppstår framförallt från uppvärmning, el, vatten och avlopp samt avfallshantering. IVL täcker alla dessa områden, och några till.

  1. Startsida
  2. Din bransch
  3. Fastighetsbranschen

Skapa hållbara fastigheter för framtiden

Vi utvecklar fastighetsbranschens arbete med digitaliserade, klimatsmarta och cirkulära lösningar. Från inomhusmiljö till mobilitetslösningar, avfallshantering, miljöcertifiering och energiefffektivisering, vi sätter ihop den kompetens du behöver för en hållbar fastighetsförvaltning.

Några av våra expertområden inom fastigheter

EPD

Träd växer i trappa

Jämförbar miljöprestanda

Genom EPD International kan alla typer av produkter i en fastighet deklareras utifrån livscykelns miljöpåverkan.

Möbler

Möbler från Johansson Design

Hållbarhetsmärkning för möbler

Möbelfakta är ett hjälpmedel för inköpare, formgivare och arkitekter för att säkerställa att möbelproducenter håller kvalitet, uppfyller miljökrav och tar socialt ansvar för leveranskedjor.

Våra experter berättar om fastighetsrelaterade frågor

Tjänster vi erbjuder dig inom fastighetsbranschen

Vi hjälper dig med hållbara framtidsinriktade lösningar för både fastigheten, företaget och dina hyresgäster. Vi utför konsultuppdrag åt ägare av kommersiella lokaler och åt privata och kommunala fastighetsägare. Vid större utmaningar samlar vi branschen i större forskningsprojekt.

Prenumerera på våra nyhetsbrev och ta del av nya projekt, forskningsresultat och andra aktuella frågor.

Jag vill bli kontaktad

Vi hjälper dig med dina utmaningar, hur omfattande eller små de än är. Skriv in dina kontaktuppgifter och välj vilket område du vill veta mer om, så kontaktar vi dig.