1. Startsida
  2. Press
  3. [2021-03-11] Avfallsprojekt i Nigeria får stöd av Smart City Sweden
Nyhet | 2021-03-11
plastavfall

Avfallsprojekt i Nigeria får stöd av Smart City Sweden

Ett avfallsprojekt i Karu i Nigeria får nu svenskt finansieringsstöd via investerings- och exportplattformen Smart City Sweden, som drivs av IVL på Energimyndighetens uppdrag. Projektet i Karu ska utvärdera hur regionen kan minska mängden deponerat avfall och öka återvinningen.

– Vi tror att projekt i Karu inte bara har potential att avsevärt förbättra avfallshanteringssystemet i Nasarawa och den norra regionen i Nigeria utan också minska klimatpåverkan från avfallshanteringssektorn och förbättra medborgarnas villkor, säger Östen Ekengren, senior affärsutvecklare på IVL Svenska Miljöinstitutet och Smart City Sweden.

Projektet kommer att utvärdera möjligheterna till materialåtervinning och energiåtervinning från kommunalt avfall med fokus på plastavfall. Finansieringen från Smart City Sweden kommer att användas för att samfinansiera förstudien, som leds av konsultbolaget WSP, och stöds av det lokala företaget Natural Eco Capital Limited.

– Med Sveriges medverkan är vi säkra på att det kommer bli ett landmärke som stämmer väl överens med vår utvecklingsagenda. Förhoppningsvis blir det en fallstudie för materialåtervinning och energiåtervinning i hela regionen, säger Abdullahi Sule, Nasarawa statsguvernör i regionen Nasarawa.

Inom ramen för stödet ingår utvecklingen av plaståtervinningen genom Karu Integrated Waste Management Company, KIWMC, som avser att utöka anläggningen till att omfatta också papper, trä, metall och glas samt energiåtervinning.

– Vi är mycket glada över stödet från Sverige. Genom bidraget kommer vi att få en bättre förståelse för marknadsmöjligheterna och designalternativen för vårt större återvinnings- och Waste-to-Energy-projekt, säger Dr. Lazarus Angbazo, på Beacon Energy Development Services.

För mer information, kontakta:
Östen Ekengren, +46 (0) 10-788 65 43, osten@smartcitysweden.com
Aditi Bhasin, +46 (0) 10-788 67 08, aditi.bhasin@ivl.se

Läs mer om Smart City Sweden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev